torsdag 24. oktober 2013

Læreplaner og IKT del 2

Telemark fylkeskommune (TFK) har IKT som satsningsområde. Dette innebærer at hver av de elevene jeg møter har fått utdelt sin egen bærbare PC ved skolestart. TFK har derfor utarbeidet en IKT-standard for skolene i fylket. Denne sier noe om hva elevene  skal forvente av skolen. Det er blant annet
- tilbud om grunnleggende opplæring i bruk av skolen nettverk, programvarer og verktøy
- du skal møte et variert utvalg av digitale læringsressurser i alle fag
-du skal ha mulighet til å øke ditt læringsutbytte ved å arbeide med digitale verktøy i tillegg til tekstbehandling, presentasjonsverktøy og regneark.

Alle punktene er noe utdypet, og disse intensjonene er bra for elevene. Men skolen har ikke noen lokal tilpasning av læreplanen for mine fag utover dette. Det vil etter min mening være liten sansynlighet for at elvene dette skoleåret, og kanskje flere framover,  opplever at denne standarden blir oppfylt fullt ut. Dette fordi for mange av oss ikke har tilstrekkelig digital kompetanse. Vi kan alle noe i og med at vi bruker Fronter til vanlig i skolehverdagen. Men når det kommer til "variert utvalg av digitale læringsressurser" vil vi komme til kort dersom dette forventes i alle fag. Standarden kan sett fra mitt ståsted, først oppfylles fullt ut når alle som underviser har fått en skikkelig skolering i digital kompetanse ut over "endagskurs" på planleggingsdager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar